Spousta zdravě žijících lidí a sportovců jí müsli. Jelikož je to jednoduché jídlo na přípravu, často jej volíme i z časových důvodů. Jenže víte skutečně přesně, co se v takovém müsli nachází? Máte jistotu, že v tom nejsou žádné škodlivé látky? Nebo byste si někdy přáli, aby tam něčeho bylo víc a něčeho zase míň? Ale nechce se vám za to dávat šílené peníze?

 

Müsli na všechny způsoby!

Ať už máte jakékoliv přání nebo stesky, kdykoliv si můžete sami doma vytvořit velice jednoduše své vlastní müsli! My vám zde přinášíme recept na výborné zapékané müsli, ovšem vy můžete vyzkoušet třeba i müsli tyčinky či jakoukoliv jinou variantu tohoto receptu, a to například změnou některých surovin. Chutím ani fantazii se meze rozhodně nekladou!

 

Připravte si:

250 gramů ovesných vloček
70 gramů medu (dle chuti)
100 gramů třtinového cukru (dle chuti)
50 ml 100% jablečného nebo pomerančového džusu
10 gramů brusinek
10 gramů nasekaných sušených švestek
10 gramů rozinek
25 gramů nasekaných vlašských ořechů

 

Pouštíme se do přípravy!

Všechny ingredience rukama dobře smíchejte v míse. Vznikne taková mazlavá, lepivá směs. Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Na plech dejte pečící papír a na něj rozprostřete tuto müsli směs. Dejte do trouby zapékat na 20 – 30 minut. Po této době vyndejte, trochu promíchejte, aby tam nebyli velké slepené kusy a nechejte vychladnout.

 

Tip na závěr:

Když müsli vyndáte, tak se bude zdát ještě jakoby „mokré“ jako nedopečené, ale pozor – po vychladnutí ještě ztvrdne, takže ho určitě nepečte déle! Do müsli si samozřejmě můžete dát úplně jinou kombinaci sušeného ovoce, a to dle svých vlastních chutí nebo dle potřeb jídelníčku.

100 g
Kcal 339,1
Bílkoviny 7,05 g
Sacharidy 67,6 g
Tuky 4,5 g

Chceš více receptů?

Koukni na mou knihu receptů. Najdeš tam 40 + dietních receptů plných bílkovin i vlákniny. Můžeš na ni kouknout zde:

Detaily o knize receptů