Zeleninová polévka jako letní zdroj vlákniny, či jako svačinka pro jakoukoli příležitost.

Co potřebujeme:

Množství je na 4 porce po 300ml.

220g pórek
210g ředkvičky
100g listy z ředkviček
200g riccoty
sůl a pepř dle chuti
kapku olivového oleje

Postup:

Pórek si nakrájíme na kolečka a dáme zvlášť do mísy. Poté si nakrájíme ředkvičky na kolečka – čím tenčí tím lepší a očistíme listy z ředkviček. Vše si dávejte zvlášť. Do hrnce si dáme trochu olivového oleje, necháme zahřát a poté vsypeme pórek, lehce orestujeme a přidáme ředkvičky, poté vše zalijeme horkou vodou – ideálně tak, aby byla zelenina pod vodou :-). Vaříme cca 10 min, poté přidáváme listy z ředkviček, vaříme cca dalších 5 min dokud nejsou ředkvičky měkké. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérém a nakonec vmícháme riccotu, případně dochutíme :-).

Nutriční hodnoty

300 ml

Kcal

131,9

Bílkoviny

7,8 g

Sacharidy

10,1 g

Tuky

6,7 g

Vláknina

2,8 g

Chceš více receptů?

Koukni na mou knihu receptů. Najdeš tam 40 + dietních receptů plných bílkovin i vlákniny. Můžeš na ni kouknout zde:

Detaily o knize receptů