Zeleninová polévka jako letní zdroj vlákniny, či jako svačinka pro jakoukoli příležitost.
Co potřebujeme:
Množství je na 4 porce po 300ml.
220g pórek
210g ředkvičky
100g listy z ředkviček
200g riccoty
sůl a pepř dle chuti
kapku olivového oleje
Postup:
Pórek si nakrájíme na kolečka a dáme zvlášť do mísy. Poté si nakrájíme ředkvičky na kolečka – čím tenčí tím lepší a očistíme listy z ředkviček. Vše si dávejte zvlášť. Do hrnce si dáme trochu olivového oleje, necháme zahřát a poté vsypeme pórek, lehce orestujeme a přidáme ředkvičky, poté vše zalijeme horkou vodou – ideálně tak, aby byla zelenina pod vodou :-). Vaříme cca 10 min, poté přidáváme listy z ředkviček, vaříme cca dalších 5 min dokud nejsou ředkvičky měkké. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérém a nakonec vmícháme riccotu, případně dochutíme :-).
Nutriční hodnoty
300 ml |
|
Kcal |
131,9 |
Bílkoviny |
7,8 g |
Sacharidy |
10,1 g |
Tuky |
6,7 g |
Vláknina |
2,8 g |
Chceš více receptů?
Koukni na mou knihu receptů. Najdeš tam 40 + dietních receptů plných bílkovin i vlákniny. Můžeš na ni kouknout zde: