Suroviny:
250g květáku
180g tofu natural (kupuji v Lidlu)
1 ochucený tvaroh (já použila ovofit od milko – 150g)
1 odměrka proteinu (30g)
10g holandského kakaa
4 bílky 1 žloutek (149g)
1 lžička prášku do pečiva
2g kokosu na posypání
Příprava:
Uvařený květák rozmixujeme spolu s tofu, které jsme nakrájeli na kostičky. Do rozmixované směsi vmícháme ochucený tvaroh, přidáme žloutek, protein, kakao a prášek do pečiva a vše smícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který nakonec do směsi vmícháme. Pečeme na 150 stupňů cca 25 min. Koláč je výborný a květák ani tofu v něm neucítíte. Takže se není čeho bát a s chutí do toho, ať můžeme zahnat chuť na sladké bez výčitek 🙂
Tabulka hodnot:
771 g | |
Kcal | 670 kcal |
Bílkoviny | 86 g |
Sacharidy | 30 g |
Tuky | 22,9 g |
Vláknina | 8,3 g |
Autor: Martin Barna
Koukni na mou knihu receptů. Najdeš tam 40 + dietních receptů plných bílkovin i vlákniny. Můžeš na ni kouknout zde: