Máte rádi tvarůžky a chybí Vám nápady jak je dostat do svých oblíbených jídel? Co takhle tvarůžkový koláč se slaninou?
Připravte si:
Těsto
Hraška 83,5g (já použila tu na obalování, lze i jiná a nebo hrachový protein)
Mandlová mouka 100% 83,5g
Celozrnná pšeničná mouka (lze i jiná celozrnná mouka) 83g
Prášek do pečiva 1 celý
Vejce 1 celé
Jogurt bílý, pole sílí 300g (já zásadně používám tučný bílý z Valašska)
Další suroviny
Anglická slanina 100g ( ta s hodně velkým podílem masa)
Olomoucké tvarůžky 125g (doteď jsem to nemusela, no v tomto jsou výborné a nepáchnou)
Postup:
Je to jednoduché, smícháte si všechny suroviny v odstavci těsto. Propracujete to a navlhčenou rukou natlačkáte do předem vymazané (já používám kokosový olej je to cca 2g) koláčové formy (průměru 26cm).
Nahoru naskládáte nakrájenou slaninu a tvarůžky, NESOLÍME (tvarůžky jsou slané až moc), pokmínujete, dáte oregáno a pečete 30min cca při 180 stupních, dle své(ho) trouby.
Nutriční hodnoty:
Recept je na 8 porcí.
1 porce |
|
Kcal |
255,3 |
Bílkoviny |
13 g |
Sacharidy |
16,4 g |
Tuky |
15,3 g |
Vláknina |
2 g |