Máte rádi tvarůžky a chybí Vám nápady jak je dostat do svých oblíbených jídel? Co takhle tvarůžkový koláč se slaninou?

 

Připravte si:

Těsto

Hraška 83,5g (já použila tu na obalování, lze i jiná a nebo hrachový protein)

Mandlová mouka 100% 83,5g

Celozrnná pšeničná mouka (lze i jiná celozrnná mouka) 83g

Prášek do pečiva 1 celý

Vejce 1 celé

Jogurt bílý, pole sílí 300g (já zásadně používám tučný bílý z Valašska)

 

Další suroviny

Anglická slanina 100g ( ta s hodně velkým podílem masa)

Olomoucké tvarůžky 125g (doteď jsem to nemusela, no v tomto jsou výborné a nepáchnou)

 

Postup:

Je to jednoduché, smícháte si všechny suroviny v odstavci těsto. Propracujete to a navlhčenou rukou natlačkáte do předem vymazané (já používám kokosový olej je to cca 2g) koláčové formy (průměru 26cm).

Nahoru naskládáte nakrájenou slaninu a tvarůžky, NESOLÍME (tvarůžky jsou slané až moc), pokmínujete, dáte oregáno a pečete 30min cca při 180 stupních, dle své(ho) trouby.

20160527_082813

 

Nutriční hodnoty:

Recept je na 8 porcí.

1 porce

Kcal

255,3

Bílkoviny

13 g

Sacharidy

16,4 g

Tuky

15,3 g

Vláknina

2 g