Všichni máme své zažité recepty na pomazánky a jiné pochutiny. Jenže ne vždy se shodují se zdravým životním stylem. Často totiž pomazánky obsahují majonézy, umělá dochucovadla, klobásky, tučné salámy apod. My si zde tedy vytvoříme zdravější variantu velice oblíbené vajíčkové pomazánky, kterou potěšíte všechny strávníky!

 

Připravte si:

  • 1 ks lučina rodinné balení (200 g)
    ● 1/3 salátové okurky (cca 120 g)
    ● 1 ks cibule (100 g)
    ● 3 ks vejce (150 g)
    ● hrst slunečnicových semínek (50 g)
    ● pepř
    ● sůl
    ● petrželka či pažitka

 

Postup:

Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Stejně nakrájejte i cibulku a salátovou okurku. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechejte vystydnout.
Všechny zmíněné ingredience dobře promíchejte s lučinou a ochuťte solí a pepřem.
Pomazánku dozdobte petrželkou nebo pažitkou a podávejte nejlépe s kváskovým chlebem.

 

Tip na závěr:

Pokud nemáte rádi Lučinu, můžete místo ní použít třeba sýr Cottage nebo Ricottu či tvaroh. Výborně tato pomazánka chutná také s řapíkatým celerem.

100 g
Kcal 177,6
kJ 743,57
Bílkoviny 7
Sacharidy 4,3
Tuky 14,82

Chceš více receptů?

Koukni na mou knihu receptů. Najdeš tam 40 + dietních receptů plných bílkovin i vlákniny. Můžeš na ni kouknout zde:

Detaily o knize receptů